Roestvrijstaal in de keuken

author
2 minuuts, 37 tweedes Lees

Roestvrijstaal in de keuken

Roestvrijstaal, ook wel roestvast staal of RVS genoemd, is een samenvoeging van chroom, nikkel, ijzer en koolstof die samen een materiaal vormen dat zeer populair is in de keuken.
Deze bijzondere legering van elementen is namelijk veel schoner, veiliger, duurzamer en steviger dan andere mogelijke vormen van staal.

Deze unieke combinatie van voordelen maakt dit materiaal dan ook een graag geziene gast in de keuken. Het wordt ingezet voor werktafels, vaatwassers, maar ook pannen en bestek. Het is dan ook een materiaal waar u niet omheen kunt. In dit artikel vindt u informatie over wat roestvrijstaal nou eigenlijk is en waar het in de keuken allemaal voor wordt gebruikt.

Wat is roestvrijstaal?

De naam roestvrijstaal wordt overal gebruikt en is bij iedereen bekend. Het grappige is ehte dat roestvrijstaal helemaal niet persé roestvrij is. Het is wel beter roestbestendig dan ander staal, maar zeker niet roestvrij. Sommigen spreken dan ook van roestvast stijl. De reden dat roestvrijstaal roestvast, is dat een oxidelaagje aan de buitenzijde van het metaal, de legering beschermd tegen roestvorming. Dit laagje ontstaat dankzij de toevoeging van het chroom.

Zodra dit chroom in aanraking komt met zuurstof, vormt het een beschermend laagje en zo is de a Uiteraard is dit niet een oplossing die tot in de eeuwigheid duurt. Ook RVS kan na verloop van tijd eventueel gaan roesten. Dit betekent echter niet dat RVS geen geschikt materiaal is. RVS is namelijk het meest geschikte materiaal voor de keuken. Niet alleen omdat het roestvrij is, maar voornamelijk omdat het heel veel andere voordelen heeft die andere metalen niet hebben.

De implementatie van roestvrijstaal

Wanneer we denken aan roestvrijstaal, denken we al snel aan de keuken en horeca apparatuur. Hier wordt veelvuldig gebruik gemaakt van RVS. Een van de producten die volledig uit RVS bestaat is de werktafel die in elke keuken voorkomt. Dit is de plek waar onze restaurant-maaltijden worden gemaakt. Vanwege de strenge ARBO- en voedsel en warenautoriteit wetten moeten deze werkplekken aan zeer strenge voorwaarden voldoen en hier is RVS uitermate geschikt voor. Het is natuurlijk enorm stevig, gemakkelijk schoon te maken en kan daarnaast goed tegen warmte en koude

. Door deze combinatie van duurzaamheid en veiligheid is RVS dan ook een goede investering in de keuken. Het gaat heel lang mee en kan gemakkelijk worden bijgehouden. Daardoor kan er gemakkelijk op worden gewerkt zonder de angst voor een boete van de warenautoriteit.

Soorten RVS producten

In de keuken vindt u zowel een zeer breed aanbod in verscheidene RVS werktafels alle RVS vaatwassers, koelkasten, et cetera. Wanneer u door de verscheidene producten van een Horeca webshop zoekt, zult u dan ook zien dat er een zeer brede keuze is tussen verscheidene producten. Ook zijn er allerlei keukenmaterialen op maat te bestellen, waarbij RVS een van de hoofdmaterialen is. Denk aan de werktafel die gemakkelijk op maat maakbaar is en hierdoor ook gegarandeerd in elke keuken past.

Het voordeel van RVS is in deze gevallen dat het gemakkelijk te vormen is en daardoor dus ook op maat kan worden gemaakt voor klanten. Nog een groot voordeel van dit prachtriet materiaal dat in elke keuken ruim vertegenwoordigd is.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *