Blauwe wijn: wat is het & is het ook lekker?

author
1 minuut, 27 tweedes Lees

Wellicht heb je nog nooit van blauwe wijn gehoord. Het is immers geen wijn die in een supermarkt te vinden is. Je hebt vaak alleen de keuze uit rood en wit. Echter kun je bij veel slijterijen en webwinkels ook een blauwe variant vinden. Alleen wordt het niet helemaal gemaakt zoals je zou verwachten van een goede wijn.

De wijn wordt gemaakt in Spanje en de druiven die ervoor gebruikt worden, kunnen van over heel de wereld komen. Er zijn namelijk geen specifieke soorten voor nodig. Het wordt namelijk gebruikt van blauwe en witte druiven. De blauwe druiven worden vergist zonder de schillen.

Het verkrijgen van kleur

Er gaan verhalen rond dat de schil van de blauwe druiven later nog gebruikt wordt om de wijn van de blauwe kleur te kunnen voorzien. Alleen kan deze wijn niet zomaar door iedereen gemaakt worden. Het bestaat namelijk eigenlijk niet. Door een goede marketingstunt is het wel een populair drankje geworden. Echter gaan er ook verhalen rond dat in het laboratorium geëxperimenteerd is met de kleur en het dus wellicht een soort chemisch goedje is. Dit is echter niet het geval. De gele kleur van witte wijn wordt namelijk onttrokken en gemengd met een kleurstof uit de schil van de druiven.

Gemengde gevoelens over de wijn

Blauwe wijn zal voor velen dus gewoon smaken als een witte wijn, maar dan met een ander kleurtje. In sommige gevallen kun je een beetje kleurstof proeven. Vergelijk dit maar met taarten en gebakjes waar een kleurstof aan toegevoegd is. Veel mensen vinden het lekker en willen deze wijn altijd in de kast hebben staan. Anderen slaan hem liever over. Lees daarom ook deze blogpost en bekijk waarom het niet altijd een succes is voor de wijnmarkt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *